Veiligheid

Siliconen zijn flexibel, stevig, heel gemakkelijk schoon te maken, veilig en te krijgen in ontelbaar veel kleuren.
De leverancier van mijn onderdelen en kralen, gevestigd in Nederland, geeft ons de garantie dat alle siliconen producten getest zijn op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en met glans door de test komen. Er kan dus veilig op gekauwd worden.
De veiligheidsopmerkingen op deze pagina zijn er voor de zekerheid. Niet omdat ik geen vertrouwen heb in mijn product! Ik heb er het volste vertrouwen in dat de siliconen bij 'normaal gebruik' eindeloos mee kunnen gaan.
Ik heb me goed verdiept in het rijgen van de kralen. Bij normaal gebruik kunnen er absoluut geen kralen losraken. Alle artikelen zijn dus volkomen veilig, bij normaal gebruik.

Let op: de artikelen met kliksluiting op deze website zijn in de eerste plaats bedoeld om als 'bijt-accessoire' te gebruiken, en dus niet als op zichzelf staand speelgoed om los aan je kindje te geven. De plastic veiligheidssluitingen zijn niet bedoeld om op te bijten! Mocht jouw kind daar toch de voorkeur voor blijken te hebben, houd dan goed in de gaten of de sluiting heel blijft!

 

Bijtring

 1. Controleer de bijtring voor -en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout).
 2. Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient de bijtring niet meer te worden gebruikt.
 3. Laat uw kind niet alleen met een bijtring.
 4. Reinigen kan gewoon onder de kraan.
 5. De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout.
 6. De Silliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn BPA-vrij, PVC-vrij, Lood-vrij en Ftalaat-vrij.

 

Speenkoord

 1. Het is geen speelgoed.
 2. Controleer het speenkoord voor ieder gebruik.
 3. Leg de baby nooit in bed met een speenkoord.
 4. Laat de baby nooit alleen met het speenkoord, houdt altijd toezicht!
 5. Is niet bedoeld om op te bijten.
 6. Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet eer te worden gebruikt.

 

Er zijn richtlijnen waar een deugdelijk speenkoord aan moet voldoen De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in NEN-EN 12586. NEN-EN 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen. Over speenkoorden zegt NEN-EN 12586 het volgende:

 1. Een fopspeenhouder of speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 22cm.
 2. Het koord of de band moet minimaal 6mm breed zijn.
 3. De maximale grootte van drukknopen en clips en andere sluitingen mogen niet breder zijn dan de band of het koord.

Al onze speenkoorden voldoen aan deze criteria.

 

Crafty Fun is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen.

 

 

Onderhoud

Siliconen hebben de (vervelende) eigenschap om snel statisch te zijn, en dus stof aan te trekken. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, want alle producten zijn gemakkelijk te reinigen: De producten die volledig van siliconen zijn gemaakt kunnen heel gemakkelijk met een sopje worden schoongemaakt. Laat houten onderdelen niet te vaak heel nat worden. Daar kunnen ze niet goed tegen. Mochten de houten onderdelen pluisjes of kruimels verzamelen dan alleen dat plekje met een licht vochtig doekje schoonmaken. Deze artikelen mogen niet helemaal onder water gehouden worden in verband met het zacht worden van het hout en het werken van het hout.

Je kan de volledig silliconen bijtringen wel met water en een licht sopje schoonmaken en zijn als ze droog zijn ook geschikt om in de koelkast te leggen voor extra verkoeling. De artikelen kunnen niet uitgekookt worden!

Het hout van de ringen en kralen is onbehandeld. Je kan dit zo laten of je kan er je eigen oliën ter afwerking voor gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld jojoba, lijnzaad of cocos olie zijn, maar elke natuurlijke olie is goed.


Heeft u nog vragen over de silicone producten neem dan even een kijkje bij de FAQ of u vraag erbij staat. Staat deze er niet bij neem dan gerust contact op via info@craftyfun.nl

Copyright © 2019 MrL0co & Crafty Fun. All rights reserved.